pauweddings.nl » Weddingplanner, ceremoniemeester, bruiloft in italië

Masthead header

Lotte & Henri (4-7 september 2014)

LotteHenri-357Lieve woorden van het bruidspaar
Jacqueline van PAUWeddings heeft ons geholpen met het organiseren van onze bruiloft in september 2014 in Italië. Omdat we geen Italiaans spreken, leek het ons toch prettig om wat hulp te hebben en besloten we op zoek te gaan naar een weddingplanner. In het begin hebben we best wel eens getwijfeld of we al dat geld hadden moeten investeren in een weddingplanner, konden we dit niet toch zelf? Maar mensen, echt, als je trouwt in het buitenland, is het echt een aanrader om het wel te doen. Het levert je een hoop rust op. En wat heeft Jacqueline ons geholpen!
Ze denkt goed mee en regelt alles voor je, onderhoud contacten met de verschillende locaties. Zelfs vlak voor de bruiloft heeft ze het hele schema van de trouwdag nog omgegooid, omdat we dat toch wat prettiger vonden. Waar ze vooral een hele grote meerwaarde voor ons was, is het bruiloftsweekend zelf. We hebben echt nergens achteraan hoeven gaan, we konden de dag beleven op onze manier en lekker relaxed, zonder ook maar na te hoeven denken, gebeurt dit of dat wel? Jacqueline regelde het en had alles op een rij. Mede door haar liep het allemaal gesmeerd en hebben we een geweldig weekend gehad!!

Verantwoordelijkheden PAUWeddings
PAUWeddings mocht voor deze bruiloft de complete weddingplanning en styling verzorgen. Daarnaast was ik de officiële tolk voor de vertaling van de Italiaanse (en daarmee ook voor de Nederlandse wet) huwelijksvoltrekking.


Over hun bruiloft

Voor Lotte & Henri stond het al vast toen ze in september 2013 bij mij kwamen. Ze wilden trouwen aan / in de omgeving van het Iseomeer want dat gebied, daar waren ze helemaal verliefd op. En zo geschiedde dus in september 2014!
Donderdagnacht kwamen de meeste gasten aan op de bruiloftlocatie in het mooie wijngebied Franciacorta, net onder het Lago Iseo. Na een drankje was het tijd om ons Italiaanse bedje op te zoeken om de volgende dag fris te beginnen. Een dag met ruimte om de locatie en omgeving te ontdekken, mee te doen aan een wijnproeverij (want de bruiloftslocatie behoort tot één van de grootste wijnproducenten van het gebied!) en vervolgens met de bus naar de camping te gaan waar Lotte & Henri al jaren komen alwaar een zalig welkomstdiner voor ons klaar stond, met zicht op het meer.
Zaterdag was de bruiloftsdag. Vlak voor de lunch stapten we gezamenlijk in de bus en vervolgens op de boot. Eenmaal op het eiland ‘Monte Isola’ in het meer aangekomen, was het wachten op een andere boot: die waarmee Lotte & Henri aankwamen! Na een spectaculaire entree verplaatsten we ons naar de andere kant van het eiland en daar werd ‘op grote hoogte’ zalig geluncht in de schaduw van de boom. Hierna was het toch echt tijd voor de echte, Italiaanse wettelijke huwelijksceremonie. PAUWeddings mocht als tolk optreden want de ceremonie was helemaal in het Italiaans. En, typisch Italiaans, de ober uit het restaurant waar we lunchte, was ook de bode in het gemeentehuis!
Als getrouwd stel liepen Lotte & Henri weer naar buiten waarna het tijd was voor een coole fotoshoot met fotograaf Natalja terwijl de gasten zalig uitwaaide tijdens een private boottrip op het meer.
Terug op de locatie was het tijd voor het ‘aperitivo’ en aansluitend een meer dan uitgebreid bruiloftsdiner met overheerlijke wijnen en persoonlijke speeches. Met op zijn Italiaans de bruidstaart als dessert natuurlijk.
De volgende dag nog even lekker ontspannen aan de rand van het zwembad voordat we weer terugvlogen.
Wat een mooie bruiloft. Met een kicken jurk, the best groom-shoes, veel persooonlijk details, een gezellige groep gasten en een superbruidspaar! Veramente la bella vita!

De schitterende foto’s zijn van fotograaf Natalja van Ommeren. Lees hier ook haar leuke en persoonlijke blog en bekijk nóg meer mooie foto’s!

Bekijk hier de foto’s van hun bruiloft op de ‘Great pictures‘ pagina!

 

<< TERUG NAAR OVERZICHT KIND WORDS