pauweddings.nl » Weddingplanner, ceremoniemeester, bruiloft in italië

Masthead header

Het gezicht achter PAUWeddings

Fotocredits: Studio Damon

Wie is de weddingplanner van PAUWeddings
Degene die als een pauw met honderden ogen alles overziet en tevens nieuwsgierig en volgens sommige een tikje bij de hand alles in de gaten houdt, ben ik!

Over mij en mijn werk
Lees deze interviews met mij op The Perfect Wedding en Capture Love over wie ik ben en hoe ik in mijn werk sta!


Ervaring in creatief organiseren

Na een HBO opleiding aan de Hogere Hotelschool Den Haag, heb ik de afgelopen 14 jaar voornamelijk in de gastvrijheidsindustrie, entertainment- en evenementenbranche in diverse functies organisatorische en managementervaring opgedaan. In 2010 heb ik een post bachelor coaching gevolgd (en behaald) om een nog betere manager te worden. Voor meer informatie over mijn werkervaring verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn profiel.

Fotocredits: Simone Bruidsfotografie

1 + 1 = 3
Veel vrienden, collega’s en kennissen vroegen me in het verleden of ik hun bruiloft wilde organiseren. En vervolgens ook kennissen van kennissen (van kennissen…). Organiseren is zo’n beetje ‘my middle name’ en dat weten zij ook! Mijn draaiboeken zijn al leidraad (en redmiddel!) geweest voor heel wat mooie feestjes. Vandaar dus ook dat mijn werkervaring op de pagina ‘referenties’ terug gaat tot 2003 ook al werd het pas ‘officieel’ in 2012.
Wanneer je bovenstaand plezier optelt bij mijn opleiding en werkervaring…tja…dan kom je al snel uit bij weddingplannen. Want wat is er leuker dan van iets waar je goed in bent en wat je leuk vindt, je werk te maken en daar andere mensen ook nog de dag van hun leven mee te kunnen bezorgen!

Wat ik belangrijk vind?
Ik ben graag een OEN; Open, Eerlijk en Nieuwsgierig. Ik laat me graag inspireren en ik inspireer graag. Ik ben een gevoelsmens maar met verstand. Creatief, snel en enthousiast. Ik hou van uitdagingen en diversiteit. En van werken met en voor mensen. Wederzijds respect vind ik belangrijk en humor onmisbaar. Dit geldt voor zowel de omgang met mijn dierbaren als hoe ik in mijn werk sta. What you see, is what you get.

IMG_0137bWat ik doe naast het werk?
In mijn vrije tijd waag ik me graag, maar de laatste tijd wat te weinig, op de dansvloer voor de Argentijnse tango, ben ik dol op muziek, ga graag op reis (Italië is favoriet; ik heb er zelfs gewoond, logisch dus dat ik nu ook graag bruiloften in Italië plan; wil je daar meer over weten? Lees dan dit!), speel viool, je maak me blij met een zalig diner en geniet ik steeds meer van het leven met mijn vriend (inderdaad, ik ben zelf nog niet getrouwd!) en vier katten. En oja, ik ben 41 jaar en woon (samen met Christian) in Den Haag.


Als ik iets doe, doe ik het goed

Waar ik het weddingplannen tot juli 2013 naast een andere fulltime baan deed, besloot ik toen dat ik me enkel en alleen op het weddingplannen ging richten. Want iets wat je aandacht geeft, dat groeit! En dat dit zo is, blijkt uit de groei die ik met PAUWeddings vanaf dat moment heb mogen doormaken.
Ofschoon een HBO opleiding en veel werkervaring, héél veel geeft, vond ik, dat ik het vak van weddingplanner ook moest leren. En wel van de beste op de wereld. Dus volgde ik een internationale cursus (daarna: netwerkgroep) bij 3 van werelds beste weddingplanners, Sarah Haywood (UK), Marcy Blum (USA) en Diane Khoury (Australië) in London: EPIC – ofwel de Event Planners International Collaborative. En van die drie goeroe’s heb ik enorm veel geleerd! Tevens heb ik een online cursus genaamd Aisle Academy (van de drie Amerikaanse dames, Janine Duff, Ashley Malone en Krista Jane Olynyk) over hoe je een wedding-gebaseerd-bedrijf runt en dan met name de marketing daarvan waar ik ook veel nuttigs uit gehaald heb.
En oh ja, vooral uit pure nieuwsgierigheid, heb ik de online cursus ‘Wedding Planner’ en ‘Executive Master Wedding Management’ bij ‘Event & Media Education’ (gevestigd te Milaan) in 2013 gevolgd en afgerond (een cursus met leuke weetjes maar ben blij dat ik ‘gewoon’ een HBO opleiding heb om op terug te vallen want een opleiding kan ik het niet direct noemen ;-).

Tot slot… is het wel veilig om met mij in zee te gaan?
Los van het feit dat ik een perfectionistische en oplossingsgerichte volhouder ben die niet stopt voor het werk gedaan is, ben ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (onder nummer 55895824). Wanneer je met mij in zee gaat, regelen we dit natuurlijk via een contract mét uitegebreide algemene voorwaarden en dat, geeft ons beiden heel wat zekerheid!

Heel graag tot snel!
Hartelijke groet,

Jacqueline Veldkamp

 

 

 

EPIC MarqueAisle Academy Graduate BadgeEvent media education