pauweddings.nl » Weddingplanner, ceremoniemeester, bruiloft in italië

Masthead header

What’s in a name

Hera & pauwDe link tussen pauw, wedding en liefde
Pauwen komen al voor in oeroude volksverhalen en daarin horen pauwen altijd bij de liefde en de goden. Zo was de godin van het huwelijk, Hera, overal te herkennen aan een pauwenveer.

Het verhaal van Hera en de pauw
“Zeus, de oppergod was niet bepaald een trouwe echtgenoot. Toen Hera, zijn vrouw, achter zijn relatie met Io kwam, veranderde ze haar in een koe, sloot haar op in een grot en liet haar bewaken door Argus, een reus met honderd ogen. Zeus had medelijden met Io en stuurde Hermes op pad om haar te bevrijden. Hermes besloot Argus in slaap te sussen met verhaaltjes. Toen dat eenmaal gebeurd was, doodde hij de reus en bevrijdde Io. Hera was woest vanwege het verlies van haar trouwe dienaar, en schonk zijn ogen aan haar lievelingsdier, de pauw.”

En oh ja, ook nog
En verder vind ik het fijn om een ‘kapstok’ te hebben die niet alleen maar over bruiloften gaat. Ik ben niet het type ‘roze strikjes’ (no offence!) en hou van de felle kleuren van de pauw. Het feit dat een pauw van ‘niet zo opvallend aanwezig naar ‘here I am’ kan gaan, simpelweg door die mooie staart te laten zien, vind ik ook een mooie metafoor. En al die ogen he… daar kun je alles tegelijk mee in de gaten houden! Dus ook daarom PAUWeddings.

Nog meer ‘pauw & de liefde’ weetjes!
  • Veel mensen geloven dat het geluk brengt een pauwenveer te vinden.
  • De pauw is de oudst bekende siervogel en pauwen doen graag aan ‘hofmakerij’ door te laten zien, wat ze in huis hebben!
  • Een kweekras van de bekende blauwe pauw is de witte pauw die ook wel de bruidspauw genoemd word.

white peacock