pauweddings.nl » Weddingplanner, ceremoniemeester, bruiloft in italië

Masthead header

Het oh zo mooie groene Sardinië!

2014 1 december iphone 019Wat een supermooi eiland!
Deze november bezocht ik dit eiland met bruidspaar D&B – op zoek naar dé locatie voor hun  bruiloft in 2015. En we hebben ‘m gevonden (maar we houden ‘m nog even geheim tot aan hun bruiloft)!
En naast die ene locatie, bekeken we nog een aantal andere mooie locaties én genoten we van wat het eiland te bieden heeft. Alles bij elkaar zaten we 9 uur in de auto, reden we ongeveer 650 km en hebben we zo’n beetje de hele noordelijke helft van Sardinië gezien.

In een paar woorden omschrijf ik Sardinië als volgt: heel groen, veel bergen en heuvels, fantastische uitzichten, zalige wijnen, lekker eten, veel schapen (mét lange staarten!), mooie locaties, veel natuur, leuke steden, weinig inwoners, drie vliegvelden (internationaal), veel ezeltjes, mirto (lekker!), schitterende bloemen, mooie stranden, een heel divers landschap én veel pauwen! Kortom: het ontdekken waard.

sardinie18 - foto by sampsEn dat we ook nog op een soort van James Bond achtige dam terechtkwamen over een heel mooi (artificial) meer, waar je helemaal niet mocht komen met de auto (maar ja, we stonden voor het hek en het hek ging open en onze TomTom zei toch echt dat we aan de overkant moesten zijn dus tja…) en dat onheilspellende bordjes zeiden ‘dat de dam onverwacht onder water kon komen te staan’, dat maakte het avontuur alleen maar mooier (en de nonchalante doch verbaasde conclusie van de man aan de overkant (die het hek had open gedaan) ‘dat we gewoon mensen waren’ was ook goud waard – op zo’n moment spreek ik gewoon even echt geen Italiaans 🙂 Hij stuurde ons in ieder geval niet terug en we mochten onze weg vervolgen.


sardinie5Mooi om te zien dat Sardinië qua landschap weer zo anders is dan de rest van Italië. Er is echt voor ieder wat wils! Wat me het meest opviel was de grote hoeveelheid bergen. Deze zorgen ervoor dat je waar je ook staat, een fantastisch uitzicht hebt; ik heb echt m’n ogen uitgekeken. Het feit dat er relatief weinig inwoners zijn (in een gebied ongeveer half zo groot als Nederland wonen slechts 1,65 miljoen mensen!), zorgt ervoor dat er nog heel veel ongerepte natuur is; schitterend! Hier hebben al die bergen uiteraard ook hun invloed op: niet iedere helling is immers even geschikt om op te bouwen, wonen of werken – zo blijkt alleen al uit de hoeveelheid spannende bergweggetjes en het feit dat je over diezelfde 100 km opeens een stuk langer doet…. Maar ja, waar kun je nu tanken langs we weg en dan ondertussen van dit uitzicht genieten?!
Mocht je meer van het ‘onder de mensen zijn’ – geen zorgen, ze hebben er ook mooie steden en dorpen. Zo hebben we zalig gedineerd in Alghero en geluncht in Sassari – zalig in het zonnetje.
 
Ik bezocht dit mooie eiland in de maand november en we hadden nog een zalig temperatuurtje met zo’n 20 graden! Je voelde ook de vochtigheid in de lucht – heel andere warmte dan zoals wij die in Nederland kennen. Op sommige dagen hadden we een stralend zonnetje, op andere dagen was het wat bewolkt maar nog steeds dat aangename temperatuurtje.
En de mensen zijn allemaal ontzettend aardig. En dát is dan wel weer zoals op de meeste plekken in Italië. Op sommige locaties werden we door de hele familie verwelkomt met hapjes en drankjes (ongeacht het feit dat ze eigenlijk gesloten zijn i.v.m. het winterseizoen!). Dan voel je je dus echt ontzettend welkom en dan maakt het niet meer uit dat slechts één persoon Engels spreekt en de rest niet. Met handen en voeten (en mijn Italiaans) kom je ook een heel eind! Gelukkig spreken de meeste Sardijnen naast Sardijns ook ‘gewoon’ Italiaans – wel zo makkelijk want het dialect, dat is een taal op zich. Zeg maar zoals Fries t.o.v. Nederlands. En tja, Fries versta ik ook niet echt goed!

sardinie16Nog zo iets opvallends: je ziet op veel meubilair en op aardewerk de afbeelding van… een pauw!
Tja, dat valt je als PAUWeddings natuurlijk op.
En wat blijkt? De pauw staat in Sardinië symbool voor geluk. Je bedenkt het niet….

Ben je dus op zoek naar een eiland met bijzonder mooie natuur en fantastische vergezichten als droomlocatie voor je bruiloft? Dan zit je goed op Sardinië! PAUWeddings helpt je graag verder met mooie locaties in de natuur, vlakbij een mooie stad en/of vlakbij het strand.
Bekijk hieronder een aantal foto’s (en mocht je echt foto’s van (trouw)locaties willen bekijken; neem dan even contact met me op, dan laat ik je ze heel graag zien!

Alle foto’s bij deze blog zijn gemaakt door (en eigendom van) PAUWeddings behalve de foto van de dam in het meer (deze is van SAMPS – via het internet) en de foto van de schapen (maker onbekend – ook via internet).
Share on: FacebookTwitterPinterest