pauweddings.nl » Weddingplanner, ceremoniemeester, bruiloft in italië

Masthead header

Alberobello in a Christmas mood

Christmas AlberobelloBegin december was ik met één van ‘mijn’ bruidsparen in Puglia om de locatie voor hun bruiloft in het najaar van 2015 uit te kiezen.

Terwijl het in Nederland 5 graden was en het zelfs stormde, genoten wij daar in het zuiden van 15 graden en een zalig zonnetje; zeker geen straf dus!

We bezochten onder andere een mooie masseria vlakbij het stadje Alberobello. Alberobello is de stad van de Truli – de typische puntdak huisjes, die je alleen in Puglia – en dan vooral in de Valle d’Itria – vindt. Verspreid duiken ze op in het mooie landschap van deze streek. Maar in de stad Alberobello vindt je er ruim duizend bij elkaar en dit is dusdanig uniek dat het stadje hierom ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.


De eigenaresse van de masseria, attendeerde ons erop dat in Alberobello momenteel het ‘lichtfestival’ plaats vindt: van 6 december t/m 6 januari zijn de truli op fantastische wijze uitgelicht met diverse lichtprojecties. En ja, dat moesten we natuurlijk gaan bekijken! En ze vond het zelf zó mooi, dat ze met alle liefde met ons mee ging (en gelijk had ze zo bleek toen we er waren!).

Want inderdaad: het was net een sprookje! Walt Disney is er niets bij; we keken onze ogen uit zoals je vast zult snappen wanneer je naar de foto’s kijkt.

Nu natuurlijk extra bijzonder door de verlichting maar ook in de andere maanden van het jaar zijn de truli de moeite waard. Dus wil je de truli ook in het echt zien? Of misschien wel in een trulo (enkelvoud van truli) trouwen?
PAUWeddings gaat graag met je mee (en ik ken ook de plekjes waar je een superuitzicht hebt zónder dat je tussen de andere toeristen staat!) dus neem vooral contact met me op!

 

Share on: FacebookTwitterPinterest